BEYLiK LAFLAR !!

Iconbir tutam BEYLÜK LAF!!

kadın peşinde koşmak

  • Kadin peşinde koşmanın zarari yoktur. Zararı veren onları yakalamaktır.
-Jack Davies-

 
 

Engelleri kaldırmak.

Ben bir işte nasıl muvaffak olacağımı düşünmem.
O işe neler mani olur diye düşünürüm.
Engelleri kaldırdım mı, iş kendi kendine yürür.

GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

 
 

Sokrates - Üçlü Filtre Testi

Eski Yunanda , Sokrates bilgiyi saklaması sebebiyle saygıdeğer bir ün yapmıştı.. Bir gün büyük filozof, bir tanıdığına rastladı ve adam ona dedi ki,

''Arkadaşınla ilgili ne duyduğumu biliyor musun ?''

"Bir dakika bekle" diye cevap verdi Sokrates. "Bana bir şey söylemeden evvel senin küçük bir testten geçmeni istiyorum. Buna Üçlü Filtre Testi deniyor."

"Üçlü Filtre?"

''Doğru,'' diye devam etti Sokrates. "Benimle arkadaşım hakkında konuşmaya başlamadan önce, bir süre durup ne söyleyeceğini filtre etmek, iyi bir fikir olabilir. Üçlü filtre testi dememin sebebini birazdan anlayacaksın. Simdi birinci filtre; 'Gerçek Filtresi ' Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin ?"

'' Hayır,'' dedi adam ''Aslında bunu sadece duydum ve ....''

"Tamam,'' dedi Sokrates. " Öyleyse , sen bunun gerçekten doğru olup olmadığını bilmiyorsun. Simdi ikinci filtreyi deneyelim, 'iyilik Filtresi'. Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey iyi bir şey mi ?"

'' Hayır, tam tersi...''

'' Öyleyse'' diye devam etti Sokrates, "Onun hakkında bana kötü bir şey söylemek istiyorsun ve bunun doğru olduğundan emin değilsin. Fakat yine de testi geçebilirsin, çünkü geriye bir filtre daha kaldı. 'ise yararlılık filtresi' Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim isime yarar mi ?"

''Hayır, pek değil."

''İyi'' diye tamamladı Sokrates. "Eğer, bana söyleyeceğin şey doğru değilse, iyi değilse ve ise yarar değilse bana niye söyleyesin ki?".